Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2011 14:12 - “ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ! ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!”
Автор: vratsa Категория: Новини   
Прочетен: 1938 Коментари: 0 Гласове:
0



За ограничаване предпоставките за пътни злополуки с малолетни и непълнолетни в началото на новата учебна година, в периода 14 - 30 септември 2011 г., ще се проведе традиционната “АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА: “ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ! ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!”.

С цел осигуряване на обществения ред и безопасността на движението през новата учебна 2011 - 2012г. и особено в нейното начало, когато е налице повишен риск за характерни пътнотранспортни произшествия с ученици е създадена организация за изпълнение на следното:
Ще се проведат срещи с представители на регионалните инспекторати по образование, а началниците на РУП с кметовете на общини, с цел набелязване на съвместни действия по организиране началото на новата учебна година и недопускане на нарушения на обществения ред.
На директорите на училищата и детските градини да се предоставят списъци с имената и телефоните на ПИ и МлПИ, обслужващи територията, на която се намира съответното заведение.
Началниците на РУП ще организират охранителни проверки на сградите на училищата и детските градини в обслужваната територия, за даване на предписания за подобряване на тяхната физическа защита и недопускане на нерегламентирано проникване на външни лица.
Ще се проведат срещи с ръководствата на охранителните фирми, извършващи охрана и пропускателен режим в училища и детски градини, като се обърне внимание за провеждането на инструктажи на охранителите в училищните заведения и детски градини по наблюдението и контрола над лицата със съмнително поведение в и около обектите.
Ще се засили и контролът над магазините и кафенетата в близост до училищата, за недопускане на продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица.

През периода 15.09.2011г. - 31.10.2011г., с цел предотвратяване на пътни произшествия ще се осигури полицейско присъствие и контрол в районите на училищата по време на отиване и връщане на децата от учебни занятия. При необходимост движението ще се регулира ръчно за осигуряване на безопасно пресичане от децата и придружаващите ги възрастни.

През първия учебен ден -15.09.2010г., униформени служители на “Пътна полиция”, съгласувано с регионалните инспекторати по образованието, ще запознаят по подходящ начин присъстващите родители и педагози с риска за ПТП с деца и отправят съответни препоръки. Ще се насочи вниманието към рисковите пешеходни преходи, кръстовища, участъци и спирки на масовия градски транспорт и се препоръчат на родителите по-безопасни маршрути за отиване и връщане на децата от училище. Ще се препоръча на родителите да изберат най-безопасен маршрут за децата от началния курс до училище и осъществяват ежедневно надзор и съпровождането им в началото на учебната година.
Съвместно с регионалните инспекторати на МОН, до 30 септември 2011г., ще се изготвят графици за изнасяне на 10-минутни беседи за пътна безопасност пред учениците от началния курс, а до 10 март 2012 г. - за втория учебен срок. Беседите ще съдържат обсъждане на конкретни пътни злополуки с деца, настъпили на обслужваната територия.

 


Тагове:   училище,   акция,   полиция,   деца,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vratsa
Категория: Новини
Прочетен: 61601
Постинги: 21
Коментари: 3
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930